Gispen 1401 lage fauteuil "Dutch Originals"

Merk

Dutch Originals

Materiaal

In stofgroep A/ metalen rug en frame Gispen grijs/ armleuningen zwart bakeliet

Afmetingen

62x 64x 70h

Filiaal

Spui Den Haag/ Wooon Leiderdorp

Productgroep

Fauteuils

1.295,-

Beschrijving

Fauteuil met bijzondere achterkant.

Leverbaar in verschillende stof- en leerkwaliteiten, metalen rug en frame ook in mat zwart gelakt.

Gispen 1401, herintroductie met een knipoog naar vroeger:

Begin jaren vijftig ontwierp Wim Rietveld een aantal producten voor de firma Gispen, waaronder ook de 1401 fauteuil. Een paar jaar later ontwierp André Cordemeyer in zijn Gispentijd hierop een aantal varianten. Nu geeft Richard Hutten, Dutch Originals’ huidige art director, hier een vervolg aan.

Hutten nam in zijn recente proces Rietvelds originele design van de 1401 als uitgangspunt en hield daarbij ook een deel van Cordemeyers veranderingen aan. Tijdens dit proces ontleedde Hutten de oude ontwerpen met chirurgische precisie. Zijn aanpassingen op detailniveau zorgden voor verbeteringen op gebied van comfort.

Hierbij is ook de lak Gispen grijs weer terug, met – net als toen – een centrale rol in Huttens nieuwe ontwerpen. Dit Gispen grijs verbindt Huttens nieuwe Gispen Today lijn, die in een breed scala aan kleuren en materialen beschikbaar is. Deze herintroductie zorgt voor een frisse blik met een knipoog naar vroeger.

Wilt u liever een hoge fauteuil en voor extra comfort een bijpassende hocker?
Dan is de Gispen 1410 fauteuil en Gispen 1801 hocker wellicht een optie.
Zie onze site.

Nieuw bij onze Hulshoff Design Centers!

Veelgestelde Vragen

U vindt antwoord op veelgestelde vragen op de pagina "Veelgestelde Vragen".

Garantie

Hulshoff Design Centers is een CBW-erkend woonwinkel en biedt meer zekerheid dan andere woonwinkels, want wij hanteren een erkenningsregeling met DRIE GARANTIES. Op het gebied van VEILIG AANBETALEN bijvoorbeeld. Gaat onze winkel failliet, dan bent u uw geld niet kwijt. Hulshoff Design Centers biedt ook een goede TWEE JAAR VOLLE PRODUCTGARANTIE. Gaat er toch iets mis, dan is er een onafhankelijke instantie die voor een passende oplossing zorgt bij geschillen.

De algemene voorwaarden van het CBW kunt u hier downloaden.

Te bekijken in onze showroom in